Skotland - lørdag den 19. september 2009


Fra Fort William over Inverness til Edinburgh

Tilbage

Vi kunne ikke nå morgenmaden, så vi havde bestilt lidt morgenmad, der blev leveret i en lille køletaske til vores værelser om aftenen. Her var bl.a. juice, kiks, sandwich og youghurt. Det indtog vi med en kop kaffe/the, inden der var afgang mod busstationen kl. 7:45 - et kvarter før normal morgenmadstid på Glenlochys Guesthouse. Vejret virkede gråt med udsigt til regn. I løbet af dagen blev det dog kun til et par enkelte byger.

Der var ingen problemer med at få vores store rygsække med bussen. Chaufføren var slemt duperet over vores bog med alle dokumenter, billetter o.lign. I bussen var der masser af plads, men spørgsmålet var, om vi skulle køre venstre eller højre om Loch Ness, som en stor del af turen ville være til en af bussens sider. Den første sø, vi nåede til, var dog Loch Lochy, som vi passerede højre om. Efter denne loch kørte vi flere gange over kanalen mellem Loch Lochy og Loch Ness og hver gang skiftede flere af os side i bussen, for at få et godt kig på Loch Ness. I byen Fort Augustus kørte bussen over på venstre side af Loch Ness og dermed blev det. Vi sad og nød naturen i fred og ro. Vejret klarede mere og mere op, efterhånden, som vi nærmede os Inverness.

Vel ankommet i Inverness, fik vi opmagasineret vores rygsække på busstationen. 5 pund pr. rygsæk var måske i overkanten for et par timers opbevaring, men vi var lettet for en del kilo, så det måtte være sådan.

Vi indledte turen i Inverness med at gå ned til River Ness, der løber gennem byen. Vejret skiftede mellem lun efterårssol og en blæsende, kølig efterårsvind. Vi kunne ikke rigtig finde et sted, hvor vi kunne få en god kop kaffe. Vi var åbenbart kommet lidt for langt fra centrum. Istedet fandt vi en bænk ved et krigsmonument for 1. verdenskrig. Så gik det tilbage mod centrum og Inverness Castle og byens gågade.

Her lykkedes det os at snuse frem til en Costa kaffebar, hvor vi kunne få varm chokolade og lidt at spise.

Kl. var efterhånden 12:40 og vi gik tilbage til busstationen, for at hente vores bagage og stille os i kø til bussen mod Edinburgh. En bagagemand med gul frakke havde travlt med at fylde bussens bagagerum op. Han kostede rundt med folk og virkede noget småstresset. Det viste sig at han var vores chauffør, så vi sørgede for at opføre os meget eksemplarisk, så vi ikke kom i hans søgelys :)

Ud af Inverness og op gennem et bjerg- og bakkefyldt område, der var meget flot. I bussen var der forbavsende stille. Mon de alle var bange for ham den sure chauffør (der tøede noget op i løbet af turen) eller nød de bare de flotte omgivelser.

I Perth skulle vi vente på en busforbindelse, før vi kunne fortsætte ind til Edinburgh, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel.

Udstyret med et turistkort over byens centrum, fandt vi frem til vores Castle View Guesthouse, der lå meget centralt placeret. Navnet lovede ikke for meget, der var fin udsigt til slottet. Værelserne var lige en tand bedre end dem, vi havde oplevet tidligere på turen. Peter havde lyst til en øl på en tagrestaurant lige overfor vores guesthouse, så vi begav os derover. Det viste sig dog at være en kold affære, da en kølig vind blæste lige ind på terassen. Så vores drinks varede ikke særlig længe - og jeg fik konstateret, at jeg stadig ikke er til Bloody Mary.

Klokken havde passeret 18 og aftensmaden trængte sig på. Vi kunne bare gå rundt om første gadehjørne, for i Rose Street var der masser af restauranter og pubber. Det viste sig, at det kan være svært at finde et spisested i Edinburgh en lørdag aften, når man ikke har bestilt bord. Efter et par mislykkede forsøg, endte vi på en kinesisk restaurant lige skråt overfor vores guesthouse.

Her fik vi serveret en udemærket 6 retters menu.

Lige under den kinesiske restaurant lå en vinhandler, der havde åbent og her købte Peter lidt god italiensk Ripasso, som vi fik et glas af på et af værelserne, mens vi nød Edinburgh Castle by night og gaderne under os. Det var jo lørdag aften, så der var mange mennesker i byen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22